پژوهش جز آن بخشهایی است که تا پیش از سال 96 همواره در استان کهگیلویه و بویراحمد مهجور بود ، آنچنان که حتی بودجه ای که به این بخش اختصاص داده می شد یک جا برگشت می خورد.

وقتی پژوهش اینچنین ناشناخته بود، پس گمانه زنی درباره کیفیت نمایشگاه هایی که با این عنوان برگزار می شد هم اصلا کار سختی نیست.

در آن مقطع مدیران بهانه و دلایل زیادی برای کم کاری خود در جذب اعتبارات پژوهشی داشتند اما دلایل هر چه بود، نتیجه اش ایده های پژوهشی بود که در انبوه کاغذ های آرشیوی ادارات خاک می خورد و آدمهایی که در بوروکراسی بی سرانجام واحد پژوهش ادارات لنگ اعتبارات بودند.

با این حال پس از راه اندازی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد جانی تازه در کالبد بخش پژوهش و فناوری دمیده شد و نمایشگاه هفته پژوهش سال 97 نخستین تبلور این حیات بود. در ادامه نیز نمایشگاه هفته پژوهش در سال 98 تحسین مسئولان استانی را برانگیخت. در واقع نمایشگاه  بیش از آنکه فضای معرفی ایده ها و پژوهش ها باشد به محلی تبدیل شد که مدیران ،کارآفرینان و پژوهشگران ابتدا با معنا و مفهوم خود پژوهش آشنایی پیدا کنند.

نقاط قوت نمایشگاه هفته پژوهش

این نمایشگاه زمینه عقد بیش از 50 میلیارد ریال تفاهم نامه و قرارداد را برای بخش خصوصی ایجاد کرد و همین موفقیت و فرصتی که به بخش خصوصی داده شد به یکی از نقاط قوت این نمایشگاه تبدیل شد، آنچنان که نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری در دیداری که با اعضای پارک علم و فناوری استان داشت به آن اشاره کرد و گفت:جذابیت نمایشگاه هفته پژوهش در این بود که پارک علم و فناوری به عنوان متولی برگزاری، فرصت را در اختیار بخش خصوصی قرار داده بود که خود را نشان دهد واین جای تقدیر دارد.

آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی که در هر دو سال از نمایشگاه بازدید کرده بود با بیان اینکه از نمایشگاه لذت بردم تاکید کرد که نمایشگاه ها می توانند حلقه وصل بین فضاهای مختلف اقتصادی  باشند.

استفاده از تجربه های دنیا برای رشد پارک

وی در این دیدار گفت: پارک  علم و فناوری در آینده در استان توسعه پیدا خواهد کرد و هر چه قاعده های علمی بیشتردر آن رعایت شود، رشد بیشتری خواهد داشت.

آیت الله  ملک حسینی در دیدار با اعضای پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: برای رشد پارک نباید تنها متکی به تجربه های ایران بود و باید از تجربه های همه دنیا استفاده شود.

وی  توصیه کرد: برای حرکت به سمت موفقیت بیش از گذشته باید عناصر موفقیت پارک های علم و فناوری دیگر کشورها بررسی، بدل سازی  و شبیه سازی شوند.

آیت الله ملک حسینی در بخش دیگر صحبت های خود اشاره ای به موضوع صنعت و اقتصاد دانش بنیان کرد و افزود: بشر اقتصاد و صنعت خود را به دانش بنیان و غیر دانش بنیان تقسیم می کند در حالی که مگر می شود صنعت و اقتصادی غیر از دانش بنیان باشد.

دانش توان را مدیریت می کند

وی یادآوری کرد: علم سلطان می آورد و دانایی ،توانایی می آورد. اگر کسی احساس کند می تواند با فعالیت فیزیکی دست، پا و اجزای وجودی به قدرتی برسد خطا کرده است زیرا باید در نهایت دانش، توان را مدیریت  می کند تا به توان حقیقی تبدیل شده  وهدر رفت سرمایه ها را کم کرده، سرعت را بالا برده  و نفع عمومی را افزایش  می دهد.

نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد:باید در کنار هر عاملی که سرعت، بهره وری و بهره مندی متکاثر انسانها از یک صنعت را افزایش می دهد، دانشی نیز وجود داشته باشد در غیر این صورت توانمندی های انسان به هدر خواهد رفت.

آیت الله ملک حسینی ادامه داد: عبور از سنت به مدرن اگر برای این است که صنعت را علمی کرد باید در تاریخ اتفاق می افتاد و بازگشت به آن سنت غلط است.

باید نگرشها به دانش تغییر کند

 وی افزود: اگر کسی در پست مدرنیسم مدعی است که  چون دوران مدرن انسان را در قفسه ای قرار داده که تکنولوژی او را مدیریت می کند پس باید به دوران گذشته برگردد سخت در اشتباه است و باید نگرش خود را تغییر بدهد.

آیت الله ملک حسینی  تاکید کرد: باید آنچنان که در قرآن آمده همه چیز در خدمت و تسخیر انسان باشد  و و برای ایجاد تغییر باید جهت اندیشه و دانش تغییرکند.

وی تاکید کرد: دانش چیزی است و حلم مناسب دانش چیز دیگری است و جهت دانش باید روشن باشد.اگر دانش خود به خود نتیجه بدهد معلوم می شود جهت برای این بشر تعریف نشده و چنین دانشی در هر دوره ای برای بشر مصیبت ایجاد می کند.

آیت الله ملک حسینی ادامه داد: مصیبت این نیست که دانش تبدیل به بمب اتمی شود همین که بهره وری کاهش یابد پس بازنده است.

وی افزود:هر منطقه فراخور نیاز و اقلیم خود به اقتصاد ، کشاورزی  وصنعتی  نیاز دارد که مناسب اقلیمش باشد واگر قرار است با ظرفیتهای خود آن را رشد دهد باید دانشی متناسب با ظرفیت خود داشته باشد.