به مناسبت هفته پژوهش، نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری با حضور مسوولان استانی در مصلی شهر یاسوج آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی، صبح امروز (دوشنبه 14 آذرماه 1401) نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری با حضور سید جواد هاشمی‌مهر، معاون سیاسی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، محسن فرزین رئیس پارک علم و فناوری، رئیس دانشگاه یاسوج، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و جمع دیگری از مسوولان استانی و شهرستانی در مصلی شهر یاسوج آغاز به کار کرد.

رئیس پارک علم و فناوری استان در آیین افتتاح نمایشگاه پژوهش و فناوری استان گفت: این نمایشگاه یکی از مهمترین برنامه های هفته پژوهش است که پس از وقفه و عدم برگزاری دوساله نمایشگاه به دلیل شرایط کرونایی، امسال توانستیم این نمایشگاه را برگزار کنیم.

دکتر فرزین اظهار کرد: مردم می توانند برای بازدید از دستاوردهای پژوهشی دستگاه های اجرایی، مراکز دانشگاهی و غرفه های شرکت های فناور، خلاق و دانش بنیان استان در این نمایشگاه حضور پیدا کنند.

دبیر برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش اضافه کرد: به دنبال اثرگذاری این نمایشگاه هستیم و این اثرگذاری با همت و حمایت همه دستگاههای اجرایی میسر است.

دکتر فرزین اظهار داشت: فعال کردن نسل دانش آموز و دانشجو در محور فناوری وآموزش تبدیل ایده ها به ثروت هدف مهم این رویدادها خواهد بود.

وی افزود: این نمایشگاه در روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه 14 تا 16 آذرماه برای بازدید عموم برقراراست.

 رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز گفت: پیشران توسعه در هر کشوری علم و پژوهش و فناوری است. با توجه به اهمیت موضوع و با توجه به قوانین بالادستی، بحث پژوهش و فناوری در قانون ششم توسعه بطور ویژه دیده شده که در این راستا باید تلاش کنیم.

شهابی نسب اظهار کرد: در برنامه توسعه ای کشور، چشم اندازی که برای جایگاه ایران درنظر گرفته شد رتبه اول در منطقه خاورمیانه است، و حال باید ببینیم که کجای کار قرار داریم.

شهابی نسب بیان کرد: در سال جاری قریب به 58 طرح پژوهشی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به عنوان دبیر کارگروه آموزش و پژوهش ارسال شد و با پالایش این طرح ها ۱۱ طرح به عنوان اولویت پژوهشی استان مصوب شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: امسال از اعتبارات هزینه ای استان ۱ میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان به طرح های پژوهشی اختصاص داده ایم. اولویت های پژوهشی استان در حوزه های آب و کشاورزی و آسیب های اجتماعی و ... است، توصیه ما به دستگاه های اجرایی این است که هزینه مشخص شده را به مراکز عالی و دانشگاهی استان اختصاص دهند و با دانشگاه های خارج از استان قرارداد نبندند.

رئیس دانشگاه یاسوج نیز گفت: در آینده دانشگاه های استان در صورتی می توانند پیشرفت کنند که از بودجه دولتی مستقل شوند، در صورتی که به تولید دانش بنیان روی بیاورند می توانند مستقل شوند.

وی با تأکید بر اینکه باید دانشگاه ها بتوانند درآمدزایی کنند، گفت: درآمد اختصاصی دانشگاه صنعتی شریف ۸۰۰ میلیارد دلار است، یک و نیم برابر بودجه ای که برای این دانشگاه درنظر گرفته شده بود، همه دانشگاه های کشور باید به همین شکل به تولیدات دانش بنیان روی بیاورند.