به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد، نشست مدیرعامل پست بانک کشور و هیئت همراه با فناوران پارک علم و فناوری استان و با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، مورخ پنجشنبه 27 دی ماه 1403 از ساعت 12 الی 14 در سالن جلسات پارک علم و فناوری برگزار شد.

در این نشست که با حضور دکتر سید نصرالله افتخاری (رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد)، دکتر حسین سامان پور (مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان)، مهندس صمصام احسانی (مدیر اداری و مالی پارک) و حسین خلیلی (مدیر مراکز رشد پارک) برگزار شد، مدیران واحدهای فناور و دانش بنیان عضو پارک و مراکز رشد واحدهای فناور استان در حوزه فاوا و الکامپ، به معرفی دستاوردها و محصولات و همچنین تبیین مسائل و نیازهای خود پرداختند. 

بنابر این گزارش، دکتر بهزاد شیری، مدیرعامل پست بانک ایران، در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد، با هدف بررسی وضعیت فعالیت‌های بانکی و حمایت از واحدهای فناور، به این استان سفر کرد.
دکتر شیری در روز دوم سفر خود، پنج‌شنبه ۲۷ دی‌ماه، به پارک علم و فناوری استان آمد و با جمعی از فناوران و مدیران واحدهای فناور دیدار و گفت‌وگو کرد. این نشست با حضور دکتر سید احسان عسکری، معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، حسن شاهدی، مدیرعامل پست بانک استان، و دکتر سید نصرالله افتخاری، رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
در این جلسه، دکتر سید نصرالله افتخاری، رئیس پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد، به معرفی وضعیت فناوران استان پرداخت و گفت: «در حال حاضر 172 واحد فناور در استان فعالیت می‌کنند که ۴۲ واحد از این واحدها در حوزه‌ فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت هستند.»
دکتر افتخاری افزود: «تأمین وثایق بانکی برای این شرکت‌ها بسیار دشوار است. واحدهای فناور به‌ویژه با مشکل سرمایه در گردش مواجه هستند و برای توسعه طرح‌های خود، به اعتبارات مالی نیاز دارند.»
وی همچنین بر لزوم بهبود شرایط تسهیلات بانکی تأکید کرد و بیان داشت: «دوره‌های بازپرداخت طولانی و نرخ سود پایین می‌تواند مشکلات موجود را کاهش دهد و امکان رشد را برای شرکت‌های فناور فراهم کند.
در ادامه، دکتر احسان عسکری، معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، به مشکلات اقتصادی استان پرداخت و اظهار داشت: «این استان با تمام منابع غنی خود، به شدت با فقر مواجه است و عدم وجود منابع مالی مناسب، کارآفرینان و تولیدکنندگان را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است.»
وی تأکید کرد: «دوره بازپرداخت تسهیلات برای صنعت‌گران و تولیدکنندگان ما را زمین‌گیر می‌کند. همچنین، ضمانت‌های بانک، بسیار سخت‌گیرانه است. به گونه‌ای که یک جوان دانشگاهی که می‌خواهد به اقتصاد استان کمک کند، در مقایسه با کسی که سال‌ها در حوزه تولید فعالیت کرده، یکسان محاسبه می‌شود و برای هر دو از آنان یک اندازه ضمانت خواسته می‌شود.»

دکتر عسکری نیز با اشاره به ظرفیت بالای استان در زمینه‌ی رونق کسب‌وکارهای نوین، به چالش‌های کارآفرینان جوان اشاره و تصریح کرد: «فناور جوانی که در ابتدای راه است، چگونه می‌تواند معادل ۱۴۰ درصد تسهیلات را وثیقه و ضمانت بیاورد؟»
در ادامه، دکتر بهزاد شیری، مدیرعامل پست بانک ایران، در پاسخ به دغدغه‌های مطرح‌شده، اعلام کرد: «ما در پست بانک ایران از ۶ هزار باجه بانکی در روستاها و ۷۰ ایده نوآوری روستایی حمایت کرده‌ایم و همچنین دارای ۴۰۳ شعبه ویژه برای حمایت از فناوری هستیم.» او ادامه داد: «حمایت از فناوران و شرکت‌های دانش بنیان را به عنوان یکی از اولویت‌های اساسی خود قرار داده‌ایم.»
دکتر شیری همچنین با تأکید بر دسترسی به تسهیلات، گفت: «تسهیلات تبصره ۱۸ بندهای ۱ و ۲ به‌صورت بدون محدودیت در اختیار بانک قرار دارد و ما هیچ‌گونه کم‌کاری در حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فناور نخواهیم داشت.»
در پایان، وی تأکید کرد: «سازمان ما متعهد به حمایت از شرکت‌های فناور و دانش بنیان است و همه تلاش خود را به کار خواهیم بست تا فضای لازم برای رشد و شکوفایی این واحدها فراهم شود.»
مدیرعامل پست‌بانک ایران اعلام کرد که این بانک ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان کهگیلویه و بویراحمد اختصاص می‌دهد. این تسهیلات باهدف توسعه فناوری و رونق تولید و اشتغال، در قالب تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین پست‌بانک، پارک علم‌وفناوری و صندوق شکوفایی فناوری به واحدهای فناور و نیازمندان به تسهیلات پرداخت می‌شود.
 دکتر شیری با تأکید بر سیاست پست‌بانک در راستای رونق تجارت و فناوری، یادآور شد که ۴۰۳ شعبه‌ی این بانک به این مهم اختصاص دارد.
وی همچنین به حمایت از ۷۰ ایده‌ی روستایی فناورانه اشاره کرد و گفت که این ایده‌ها امسال مورد حمایت تسهیلات بانک قرار گرفته و به مرحله‌ی اجرا درآمده‌اند.
 مدیرعامل پست‌بانک همچنین تأکید کرد که حمایت از تولید و اشتغال روستایی از دیگر اهداف این نهاد است و این سیاست با تأسیس ۶۰۰۰ شعبه‌ بانکی روستایی در حال پیگیری است.
 در این نشست، مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور، خواستار تأمین تسهیلات کم‌بهره برای توسعه‌ی ایده‌ها و رونق کسب‌وکارهای خود شدند و مشکلات مربوط به تأمین وثیقه و ضمانت‌های بانکی را از موانع دریافت تسهیلات عنوان کردند.