به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کهگیلویه و بویراحمد، اولین رویداد چالش معکوس در صنعت نفت و گاز با همکاری پارک علم و فناوری استان و شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، روزهای پنجشنبه و جمعه، 9 و 10 اسفندماه 1403، در گچساران برگزار شد.

در این ریورسپیچ (رویداد چالش معکوس)، بیش از 80 چالش و نیاز در بیش از 20 بخش تخصصی از سوی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران احصا و نمایه شد که طی فرایند رویداد، بیش از 150 ایده فناورانه توسط فناوران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و فعالان صنعت نفت و گاز ارائه و ثبت گردید. محورهای رویداد عبارت بودند از : تجهیزات نفت و گاز؛  انرژی و روش های نوین مدیریت آن؛  محیط زیست و تصفیه ‌پساب های صنعتی؛  هوشمندسازی فرایندها و تاسیسات نفتی؛ و تولید صیانتی و ازدیاد برداشت. دبیر اجرایی این رویداد را مهندس مهرداد جعفری (مدیرعامل شرکت دانش بنیان هوشمند افزار باوری؛ عضو پارک علم و فناوری استان) برعهده داشت. در نهایت، هیئت داوران ریورسپیچ، از میان بیش از 150 ایده فناورانه دریافتی، 15 ایده را به عنوان برگزیده اولین رویداد چالش معکوس در صنعت نفت و گاز استان معرفی کرد.

در این رویداد مهم، حضور و سخنرانی چهره های برجسته سیاسی، علمی و صنعتی استانی و کشوری قابل توجه بود. از جمله، دکتر غلامرضا تاجگردون (نماینده مردم شریف گچساران و باشت در مجلس اسلامی و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس)، دکتر حافظی نیا (مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران)، دکتر خدری (رئیس گروه سیستم های کنترل و اندازه گیری شرکت ملی گاز ایران)، دکتر قاسمی (رئیس هاب بین المللی فناوری و نوآوری ایران)، مهندس مقیمی (فرماندار اشهرستان گچساران)، دکتر امامی (مدیر پژوهش دانشگاه صنعتی خاتم‌النبیاء بهبهان)، دکتر منادی (معاون پارک و فناوری استان خوزستان)، دکتر خادمی (رئیس پژوهش پتروشیمی بندر امام -ره-) و بسیاری از مدیران و فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری استان.

اجرای چندین پنل تخصصی با حضور اساتید ممتاز و فعالان برجسته زیست بوم فناوری و نوآوری استان، از جمله دکتر یونس شکاری و دکتر علی طیبی (اعضای هیئت علمی دانشگاه یاسوج)، دکتر حسین سامان پور (مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان)، دکتر خدری و دکتر قاسمی، از جمله برنامه های این رویداد بود.

دکتر تاج‌گردون در اختتامیه چالش معکوس نفت و گاز گچساران، با بیان اینکه برای آینده‌ای بهتر نیاز به ایجاد تارگتی بسیار قوی است، گفت: امروز علم و فناوری پولساز و سرمایه‌ساز است. رئیس کمیسیون برنامه بودجه مجلس شورای اسلامی در اختتامیه چالش معکوس که در سالن آموزش نفت برگزار شد، با بیان اینکه برنامه و بودجه دستگاهی پيشرو در عرصه حمایت از توسعه علم است، اظهار کرد: امروز ایده‌ها و فکرهای نوآورانه آینده را تعریف می‌کند و تلاش و حرکت باید به این سمت و سو باشد. نماینده گچساران و باشت در مجلس با بیان اینکه برای رسیدن به آینده‌ای روشن نیاز به طراحی و ایجاد بارگت و برنامه‌ای قوی و بسیار پیشرفته است، عنوان کرد: در گذشته تحولات مختلف علمی امروز و توسعه زندگی براساس نورآوری‌ها برای مردم غیرقابل باور بود و ممکن است برخی ایده‌های نوی امروز نیز برای بعضی غیرممکن و غیرباور باشد. وی تاکید کرد: نیاز امروز ایجاد تارگت و برنامه‌ای پیشرفته برای آینده است که جوانان نخبه و اندیشمند می‌توانند در این خصوص برنامه‌ریزی و تلاش کنند. دکتر تاج‌گردون با تقدیر از حمایت شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران از توجه به توسعه علم و فناوری و برگزاری رویداد علمی چالش معکوس بیان کرد: توجه به علم و فناوری در سرفصل وظایف شما قرار گیرد و امیدوارم سال آینده با همت جوانان نخبه و اندیشمند سالی پررونق‌تر از امسال باشد.

دکتر علی‌اکبر حافظی‌نیا (مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران) نیز، ضمن تقدیر از همکاری و پیگیری‌های پارک علم و فناوری استان برای برقراری ارتباط منطقی و علمی با شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران که منتج به امضای تفاهم‌نامه دوطرفه شد، تصریح کرد: اعتقاد ما بر این است که با تکیه و اعتماد به دانش و نبوغ جوانان، بسیاری از چالش‌های پیش‌روی شرکت نفت گچساران که ماموریت تولید ۲۷ درصدی نفت کشور قابل حل است. مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران با تاکید بر لزوم حمایت پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان از صنعت نفت گفت: انتظار ما از اندیشمندان شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک علم و فناوری پیگیری علمی برای برطرف کردن مشکلات و تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها در شرکت نفت گچساران است. حافظی‌نیا تاکید کرد: همصدایی و همکاری به پارک علم و فناوری در شناسایی چالش‌ها، مشکلات و تهدیدها را به فرصت تبدیل می‌کند.

دکتر سید نصرالله افتخاری (رئيس پارک علم و فناوری استان)  در اختتامیه رویداد چالش معکوس اظهار کرد: رویداد چالش معکوس با هدف شناسایی چالش‌های نفت و گاز گچساران و ارتباط دادن شرکت‌های دانش‌بنیان با نیازهای این شرکت برگزار شد. وی افزود: این رویداد بهانه‌ای برای فراهم کردن شرایط حضور شرکت‌های نفتی بزرگ در استان و بهره‌مندی از پتانسیل‌های این شرکت‌ها در توسعه صنایع نفت و گاز در نتیجه توسعه استان است. رئیس پارک علم و فناوری استان از فراهم شدن دریافت مجوز کارخانه نورآوری در حوزه نفت و گاز در گچساران خبر داد و گفت: به زودی مجوز این کارخانه دریافت می‌شود. افتخاری یادآور شد: با فعال شدن این کارخانه شاهد حضور شرکت‌های بزرگ نفتی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه خواهیم بود.وی ضمن تقدیر و تشکر از حمایت همه‌جانبه و استقبال شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران از رویداد چالش معکوس گفت: این رویداد اتفاق مبارکی بود، انتظار ما از مدیرعامل شرکت نفت و گاز گچساران استمرار و ادامه این روند علمی در این حوزه است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



گزارش صدا و سیما (9.56 مگابایت)